top of page

Moody Blues-drummer Graeme Edge overleden

Graeme Edge, drummer en medeoprichter van The Moody Blues, is overleden. Hij was 80. Het nieuws is bevestigd door Justin Hayward, de frontman van de band. De oorzaak van zijn dood is niet bekendgemaakt. Hayward noemde Edge de ruggengraat van de Britse rockband, die in 2018 werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Het laatste album van de band werd uitgebracht in 2003.


In 1964 was Edge medeoprichter van de groep in Birmingham, Engeland. Zijn drumexpertise was een belangrijk ingrediënt voor de vele hits van de band Vooral in de jaren 60 en 70 scoorden ze heel wat hits met ondermeer "Nights in White Satin", "Tuesday Afternoon" en "I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band). "Aan het eind van de jaren zestig werden we de groep die Graeme altijd wilde hebben, en hij werd geroepen om zowel dichter als drummer te zijn", zei Hayward, die zich in 1966 bij The Moody Blues aansloot met bassist John Lodge. Edge was te horen in de 16 studioalbums van The Moody Blues, beginnend met "The Magnificent Moodies" in 1965 en eindigend met hun laatste album, het kerstthema "December" in 2003.


"Voor mij was hij de Witte Adelaar van het Noorden met zijn prachtige poëzie," zei hij. "Zijn vriendschap, zijn liefde voor het leven en zijn 'unieke' drumstijl die de machinekamer was van de Moody Blues. ... ik zal je missen Graeme," laat hij in een mededeling via Facebook weten

bottom of page