top of page

Moody Blues en Wings-zanger Denny Laine op 79-jarige leeftijd overleden

Denny Laine is overleden. Zijn vrouw Elisabeth Hines maakte het nieuw bekend. De Britse muzikant was vanaf de oprichting in 1964 tot 1966 zanger en gitarist van de Moody Blues. Bekende nummers die hij met de Moody Blues gemaakt heeft zijn ‘Boulevard de la Madeleine’ en ‘Go now.   Daarna speelde Laine met Trevor Burton (The Move) in The Electric String Band die, min of meer als voorbeeld diende voor Electric Light Orchestra.



In 1971 was Laine, samen met Paul en Linda McCartney, oprichter van Wings. “My love’ werd in 1973 een internationaal succes en werd opgevolgd door ‘Live and let die’,  die opgenomen werd voor de soundtrack van de gelijknamige James Bondfilm. In december van 1973 verscheen het meest succesvolle Wings album: ‘Band on the run’. Het grootste succes schreef Denny Laine samen met Paul McCartney: ‘Mull of kintyre’ (1977). Het werd een million seller.


Denny Laine had dit jaar gezondheidsproblemen gehad en liep in 2022 COVID op. De muzikant had specialistische hulp nodig en ontwikkelde een interstitiële longziekte (ILD), die zijn longen schaadde. Hij is 79 jaar geworden.

bottom of page