top of page

Nachtelijke politiecontroles in Hoeselt

De politie heeft tijdens de nacht van woensdag op donderdag verkeerscontroles gehouden. Ze deden dat tussen 00.45 en 3.20 uur op de Bilzersteenweg in Hoeselt. Drie bestuurders die onder invloed van alcohol reden werden betrapt.

Foto:© lokalepolitiebilzen

Tijdens de controles moest ook een beginnende bestuurder een ademtest afleggen. Daaruit bleek dat deze persoon te veel gedronken had en zijn rijbewijs werd meteen voor 6 uren ingetrokken. Daarnaast waren er nog boetes van 58 euro voor fout parkeren in het centrum van Bilzen, 116 euro boete voor rijden zonder gordel en 350 euro boete voor technische defecten aan een Roemeense oplegger.


BILZEN:

Eerder deze week, op dinsdag 19 februari, heeft een snelheidsduivel zich twee keer op enkele minuten tijd laten flitsen. Dat gebeurde op de Taunusweg in Bilzen. De bestuurder werd een eerste keer geflitst tegen 134 kilometer per uur in de ene rijrichting. Enkele minuten later flitste de politie hem alweer tegen 100 per uur, in de andere rijrichting. De man mag zich verantwoorden voor de politierechter en mag ook een fikse boete betalen.


Ondanks een waarschuwingsbord reden trouwens 59 van de in totaal 368 gecontroleerde bestuurders dinsdag te snel op die Taunusweg. De politie stelde zich ook op aan Dorpsstraat in het centrum van Eigenbilzen. Daar reden 34 van de 299 gecontroleerde bestuurders te snel. Ook in Hoeselt werd er aan de Groenstraat controles uitgevoerd. Daar werden 40 van de 104 bestuurders geflitst.

bottom of page