top of page

Natuurvereniging Orchis wandelt in Bilzen.

Naar aanleiding van de klimaatweek organiseerde Natuurvereniging Orchis afgelopen zondag 25 maart samen met de Stad Bilzen een geleide wandeling in de Motmolen. Het werd alvast een wandeling met een genot aan kijkplezier.


Nauwelijks enkele kilometers uit het centrum van Bilzen bevindt zich een mooi stukje natuur van de Demervallei "de Motmolen". Zo een 54 wandelaars waren samengekomen om met Johan Geusens, de gids, deze wandeling te maken en daarbij konden ze genieten van een supermooie lentedag. Via de ruïne van de Motmolen, de meanderende Demer, hooiland, broekbos, rietlanden en houtkanten gingen de wandelaars tot aan Alden Biesen.


Tijdens de wandeling konden de deelnemers zien hoe de natuur stilaan ontwaakt. Zo kwamen ze ook enkele voorjaarbloeiers tegen. Dan hebben we het over het speenkruid, de bosanemoon, het maarts viooltje, de slanke sleutelbloem ende gevlekte aronskelk. De wandeling, die zo een drie uur duurde, ging verder langs de Engelse landschapstuin en de hoogstamboomgaarden tot aan het Apostelhuis.


De volgende wandeling van Natuurvereniging Orchis gaat door op zondag 22 april te Eigenbilzen. Om 14u wordt aan de kerk van Eigenbilzen gestart met de wandeling.

bottom of page