top of page

Nederland wint 64ste Eurovisiesongfestival

De bookmakers hadden gelijk. Nederland heeft met 492 punten de 64ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met zijn song ‘Arcade’ Europa dus te overtuigen. Italië werd 2e met Mahmood en 'Soldi' en Sergey Lazarev eindigde met 'Scream' voor Rusland op de 3e plek. Het was toch tot op het laatste wachten voor de bevrijding, want net als vorig jaar stemde de vakjury helemaal anders dan het Europees publiek. Dankzij hen werd Duncan alsnog de winnaar van het songfestival 2019. Het Songfestival zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk naar Amsterdam of Rotterdam trekken.

Foto: © ANP

Duncan Laurence won het Eurovisiesongfesival dus met 492 punten. Ze kregen 231 punten van de jury en 261 van het publiek. Het was genoeg om deze 64ste editie te winnen. Italië werd 2e met 465 punten en Rusland 3e met 369 punten. Zwitserland (4e) kreeg 360 punten en Noorwegen (5e) 338 punten. Engeland kreeg amper 15 punten en eindigde zo op de laatste plek.


Het 64ste Songfestival ging door in Tel Aviv. Dat was vooral te danken omdat Netta vorig jaar met het nummer Toy het liedjesfestival voor Israël won. De Belgische Eliot was er zoals verwacht niet bij, hij geraakte op dinsdag 14 mei niet voorbij de halve finale. De presentatie van de shows in Tel Aviv was in handen van een kwartet: Topmodel Bar Refaeli, Big Brother-presentator Erez Tal, presentator Assi Azar en YouTube-influencer Lucy Ayoub.


Deze 25 landen stonden zaterdagavond op het podium: Malta, Albanië, Tsjechië, Duitsland, Rusland, Denemarken, San Marino, Noord-Macedonië, Zweden, Cyprus, Nederland, Griekenland, Israël, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Estland, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Frankrijk, Italië, Servië, Zwitserland, Australië en Spanje.


Tijdens de pauze was er ook een optreden van Madonna, die haar album Madam X kwam voorstellen. Ze begon haar optreden, al was het niet altijd heel toonvast gezongen, met haar wereldbekende hit ‘Like a prayer’ en de aanwezige fans genoten met volle teugen. Ze bracht ook haar nieuw nummer “Future” wat volgens ons toch een grote hit gaat worden.


Ohja, nog even dit: De Duitse act van S!sters kon niet overtuigen vanavond. De televoting gaf 0 punten aan Duitsland. Een erg onaangenaam moment voor de presentatrice. Gelukkig gaf de vakjury Duitsland 32 punten en eindigde ze niet op de laatste plek.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page