top of page

Nicole Josy ( 76 ) van ‘Nicole & Hugo’ is overleden.

Vanochtend bereikte ons het droevige nieuws dat zangeres Nicole Josy is overleden. Ze werd vooral bekend door de carrière met haar man Hugo Segal en dat onder het duo Nicole & Hugo. Nicole werd 76.


Nicole leed al langer aan de ziekte van Alzheimer, maar dat is niet de doodsoorzaak. Haar management laat weten dat Nicole gevallen zou zijn. Heel wat Vlaamse artiesten zijn bedroefd door het overlijden van de zangeres.


Laten we eerlijk zijn, iedereen kent het duo Nicole & Hugo en dat dankzij de grote hit Goeiemorgen, morgen uit 1971. In 1973 braken ze helemaal door in Vlaanderen met Baby, baby. Het was de inzending voor het Eurovisiesongfestival, maar daarmee eindigden ze op de laatste plek.


Verder bleven Nicole & Hugo nog wat muziek maken, maar dat werden nooit grote hits. Daarnaast kenden de fans van het Vlaamse lied hen vooral van de vele cruises die ze samen deden.


Dit jaar raakte bekend dat Nicole aan de ziekte van Alzheimer leed, waardoor Hugo besloot geen moment meer van haar zijde te wijken. Maar toch is de ziekte niet de doodsoorzaak van Nicole. Door een val, werd ze zwaargewond aan haar hoofd. Helaas heeft ze dit niet overleefd.

bottom of page