top of page

Nieuw wegdek voor Tongersesteenweg, Europalaan en Kiezelweg (N78)

Nachtelijke vernieuwing Tongersesteenweg Tijdens de nachten van 22 op 23 mei en 23 op 24 mei - telkens van 22u tot 6u - wordt de Tongersesteenweg vanaf de brug van Briegden tot voorbij de Stationsstraat vernieuwd. De rijweg heeft er één rijstrook per rijrichting. Door ‘s nachts te werken, beperkt AWV de hinder op het drukke verkeer overdag. De keerzijde van nachtwerk is dat omwonenden geluidshinder ondervinden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens. In de richting van Maasmechelen kan het verkeer de werken passeren. In de richting van Veldwezelt geldt tijdens de twee nachten een omleiding via Maastrichterweg (N77), de Nijverheidslaan, Europark, de Industrieweg en de 2de Carabinierslaan (N2). Fietsers en voetgangers gebruiken het fietspad aan de kant waar niet gewerkt wordt. Overdag zijn beide rijstroken beschikbaar voor verkeer.

Foto: © wix / beeld ter illustratie

Vernieuwing Europalaan in twee fasen Op maandag 22 mei wordt een tijdelijke doorsteek in de middenberm van de Europalaan voorzien. Deze doorsteek wordt vanaf woensdag 24 mei gebruikt voor de vernieuwing van de Europalaan. Dan starten de werken aan de Europalaan tot iets voorbij de brug van de Maastrichterweg (N77). Eerst werkt de aannemer in de rijrichting van Maasmechelen. In de tweede week krijgt de rijweg richting Veldwezelt het nieuwe asfalt. Aan de kant van de op- en afritten richting de Maastrichterweg (N77), wordt het fietspad met nieuwe markeringen nog aangepast naar een 2 meter brede strook. Zo komt er onder de brug meer ruimte tussen de fietsers en het autoverkeer.

Tijdelijke doorsteek in middenberm voor doorgaand verkeer Gemotoriseerd verkeer rijdt via de tijdelijke doorsteek in de middenberm naar de kant van de rijweg waar niet gewerkt wordt. Zo kan het verkeer de werken passeren over één rijstrook in elke rijrichting. Fietsers en voetgangers rijden en stappen via de fietstunnels aan de Jan Rosierlaan en de Stationsstraat naar de kant waar niet gewerkt wordt. De zijstraten zijn niet bereikbaar aan de zijde waar gewerkt wordt.

Gelijktijdige asfaltrenovatie Kiezelweg (N78) In de nachten van 22 en 23 mei, tussen 20 en 6 uur, wordt ook zo’n 300 meter van het wegdek en fietspad van de Kiezelweg in Lanaken vernieuwd. Het gaat om de weg tussen de Berenhofstraat en de rotonde van Veldwezelt. In de zone waar spoorvorming vastgesteld is, wordt de onderlaag ook aangepakt. Aan het betonnen fietspad en de pechstrook wordt niet gewerkt. Een nieuwe asfaltlaag zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort verhogen. Fietsers volgen een lokale omleiding. Gemotoriseerd doorgaand verkeer wordt ‘s avonds en ‘s nachts in beide richtingen omgeleid over de 2de Carabinierslaan (N2) en de Lindestraat. Overdag is het gefreesde wegdek berijdbaar.


Nog vragen? Je kan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) steeds contacteren via www.meldpuntwegen.be of telefonisch via 011 74 23 00. Meer informatie: www.wegenenverkeer.be/lanaken.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page