top of page

Nieuwe fabriek in Tongeren is goed voor 150 jobs

Er is goed nieuws uit Tongeren voor de werkgelegenheid. Deze week zijn ze nog maar net met de uitbreiding van Tongeren-Oost gestart en er komt zich al een fabriek vestigen. Soprema, een Franse multinational en grote speler in de bouwsector investeert 60 miljoen in een nieuwbouw van 12 hectare groot. Dit zal zo een 150 nieuwe jobs opleveren.


Foto: © Stad Tongeren

Als alles volgens plan verloop dan zal de bouw in 2019 gebruiksklaar zijn. Vanaf dan kunnen er meteen 100 personen aan de slag. Later worden 50 extra mensen aangeworven. Dat Soprema kiest voor Tongeren-Oost heeft met de ligging terrein te maken. Het ligt dichtbij de luchthavens van Luik en Maastricht. Bovendien kan het ontsloten worden op de E313.

Soprema investeert op de Ambior-site 60 miljoen euro. Ze bouwen een fabriek waar op duurzaam en vernieuwend isloatie voor in de bouw geproduceerd wordt. Het gaat om isolatie die honderd procent recycleerbaar is.


Het is de eerste fabriek op de uitbreidingszone van Tongeren-Oost. Het bouwbedrijf Cordeel, dat de grond bezit, verkoopt percelen aan bedrijven.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page