top of page

Nieuwe Okay winkel in Hoeselt geopend.

Sinds vrijdag 22 februari de bewoners van Hoeselt ook in een Okay-vestiging gaan winkelen. De nieuwe supermarkt van de Groep Colruyt ligt op een loopafstand van het centrum in de Hoolingenstraat. De winkel, goed voor een oppervlakte van 650 vierkante meter biedt werk aan 10 personen waarvan 4 van Hoeselt zelf. De winkel ligt op de plaats van de vroegere dieren- en tuinwinkel Aveve.

Foto: © Karolien Coenen

Bovenop de winkel zijn ook nog drie appartementen gebouwd. Deze bevinden zich aan de voorkant van het gebouw zodat het straatbeeld van een rustige woonstraat behouden blijft. Dat Okay naar Hoeselt komt, is geen toeval. Volgens de woordvoerder was Hoeselt tot nog toe een blinde vlek, met geen enkele van onze winkelformules aanwezig in de buurt. Dat is nu dus opgelost.


De Okay in Hoeselt behoort tot de nieuwe generatie Okay-winkels en heeft een frisse en moderne inrichting met brede gangen en grote glazen wanden zorgen. Deze nieuwe winkel van Okay heeft ook rekening gehouden met het milieu. De winkel wordt verwarmd met de restwarmte van een koelinstallatie. Daardoor daalt de CO2-uitstoot met 90 procent. Ook is er ledverlichting en die zorgt voor 30 procent minder stroomverbruik. Het regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten. Het ventilatiesysteem recupereert 75 procent van de warmte uit de lucht.


De laatste maanden waren er ook al gerucht dat met de opening van de Okay-winkel in Hoeselt deze in Bilzen zou verdwijnen, maar dat klopt niet. Naast de nieuwe Okay in Hoeselt en de eind volgend jaar te openen nieuwe Colruyt in Bilzen, zal ook ook de Okay in Bilzen-centrum openblijven.

bottom of page