top of page

Officiele hittegolf komt er echt wel aan. Vanaf dinsdag enkele dagen meer dan 30 graden.

Het is nu echt wel uitkijken naar volgende week, want vanaf dinsdag wordt het dagenlang in Limburg tropisch warm met maxima rond of net boven de 30 graden. Mocht dit ook driemaal lukken in Ukkel dan is sprake van een officiële hittegolf. In Limburg kan zelf vandaag vrijdag 20 juli al sprake zijn van een hittegolf.

Vandaag en komend weekend is het zomers warm met maxima van 21-23 graden aan zee, 23-26 graden in de Ardennen en 26-29 graden in de rest van het land en in Limburg vanmiddag zelfs 30 graden. Voor een hittegolf zijn vijf achtereenvolgende dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger nodig, waarvan het op drie dagen minimaal 30 graden is.


Vanaf aanstaande dinsdag wordt het in Limburg echt super heet want dan schommelen de maxima een aantal dagen rond 30 graden. Mocht het drie keer 30 graden of meer worden dan is de hittegolf een feit. Op zijn vroegst zal dit dus volgende week donderdag zijn.


In Kleine-Brogel was het ook twee keer meer dan 30 graden en komt het kwik zelfs al sinds 11 juli dagelijks boven de 25 graden uit. Als het vanmiddag op weerstation Kleine-Brogel 30 graden of meer wordt is er bij ons nu al sprake van een regionale hittegolf die dan direct al 10 dagen duurt.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page