top of page

Omleiding door afsluiting kanaalbrug in Zutendaal gevaarlijk voor fietsers

De partij Groen van Bilzen heeft problemen in verband met de omleiding die de Vlaamse Waterweg naar aanleiding van de afbraak van de brug over het Albertkanaal in Zutendaal heeft uitgewerkt. Volgens Groen houdt deze ingreep geen of te weinig rekening met de fietsers en geeft ze meer prioriteit aan de auto en minder aan de fietsers.

Foto: © Karolien Coenen / Bron: hln

Johan Daenen en enkele militanten van de partij Groen van Bilzen voerden donderdag actie op de Taunusweg die onveilig is voor fietsers die de weg gebruiken om van en naar het werk of school te rijden. Vooral de oversteekplaats aan het kruispunt van de Caetsbeekstraat met de Taunusweg is volgens hen levensgevaarlijk voor de zwakke weggebruikers. Op die plek is er een slechte verlichting, is de signalisatie gebrekkig en de fietsstroken langs de Taunusweg zijn veel te smal zijn.


Met het afsluiten van de kanaalburg op de grens van Munsterbilzen met Zutendaal is het verkeer op de Taunusweg, en vooral tijdens de spits, één lange file vanaf het rondpunt in Munsterbilzen tot aan de rondpunt nabij de spoorwegbrug. Ook aan de Caetsbeekstraat is er een probleem. Als je er per fiets of te voet de Taunusweg wil oversteken naar industriezone van de Kieleberg moet je halsbrekende toeren uithalen. Dat heeft vooral te maken omdat de baan aan de binnenkant van een bocht ligt zonder dat je echt een overzicht hebt van de wagens die afdraaien.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page