top of page

Onweer en hevige regen bereikt onze provincie

Het KMI heeft al de hele week gewaarschuwd voor het onstuimige weer dat ons donderdagochtend bereikte en daarmee hevige onweersbuien en stevige rukwinden naar onze provincie heeft gestuurd. Er werd dan ook opnieuw code oranje afgekondigd. Heel wat gemeenten waaronder Bilzen hebben al maatregelen genomen.

De noodcentrale verwacht vanaf 11.00 uur hevig onweer in onze provincie. De onweders kunnen hevig zijn met veel regen op korte tijd en rukwinden tot 90 km per uur. De stad Bilzen besloot daarom om alle parken in de voormiddag preventief te sluiten. In Lauw bij Tongeren is de bliksem vanochtend al ingeslagen op een boerderij. De brandweer werd opgeroepen.


Het KMI verwacht in sommige delen van Limburg 20 liter/m² neerslag of zelfs meer. Ook de kans op windschade is hoog. Het wordt dan ook aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden, tuinmeubelen of andere losse objecten naar binnen te halen en je auto op een veilige plek te parkeren. Dat betekend dus uit de wind en uit de buurt van bomen en schuttingen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page