top of page

Onweer teistert delen van Limburg

De laatste weken kunnen we echt genieten van mooi zomerweer, terwijl het nog maar lente is. Deze zwoele temperaturen en dit onstabiele weer heeft ook zijn nadeel, met heel wat onweersbuien tot gevolg. Zo was er vanmiddag een zwaar onweer in Lanaken en kwamen daar meerdere straten in en rond Lanaken blank te staan en dat door enkele stevige regen- en hagelbuien. Ondanks de hagelbollen zijn de problemen nog meegevallen. De brandweer is wel een aantal keer moeten uitrukken.


Verderop in Genk in de Houtblookstraat is zondagmiddag de bliksem ingeslagen op een grote dennenboom. De brandweer moest daar ook op diverse plaatsen uitrukken om de wateroverlast te bestrijden. Straten stonden blank en kelders waren ondergelopen.


Ook Tongeren ontsnapte niet aan de hevige onweersbuien. Net als op vele andere plaatsen in onze provincie, kwamen daar veel straten blank te staan.


En het is nog niet voorbij. Tot tien uur vanavond geldt in zowat heel het land code geel volgens het KMI. Het is dus oppassen geblazen voor onweersbuien.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page