top of page

Originele paaseierenraap in Alden Biesen

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2018

Wie dit jaar op een zeer originele paaseieren wil rapen, moet in Alden Biesen zijn. Bilzen Mysteries verstopt op 1 april namelijk lichtgevende paaseieren op het domein van het kasteel. Vanaf zonsondergang kunnen kinderen zoeken naar lichtgevende paaseieren in het sprookjesachtige decor van de Landcommanderij Alden Biesen. Uiteraard zijn mama, papa en de rest van de familie ook welkom.


De lichtgevende eieren zijn wellicht uniek in Vlaanderen en daarbuiten. "Als de avond valt en lichtgevende eitjes beginnen te schitteren, dan geeft dat een feeëriek beeld. Omwille van het succes van vorig jaar hebben we de capaciteit opgetrokken naar 90 gezinnen", aldus Lore Swennen. "We houden dit bewust kleinschalig om de beleving en de zoektocht zo uniek en intens mogelijk te houden.”

De organisatie laat ook weten dat naast de lichtgevende exemplaren er uiteraard ook de traditionele chocoladen eieren zijn. Maar nieuw dit jaar zijn de gouden eitjes. De gezinnen die ze vinden, mogen op een later tijdstip nog eens terugkomen naar Bilzen voor een prachtige rondrit met een elektrisch wagentje, inclusief een overheerlijke picknick met lekkere streekproducten.

bottom of page