top of page

Paasweekend start fris. Zondag veel zachter

We zijn eens even in de weerkaarten gedoken en zo zien we dat donderdagochtend een regenzone vrij snel over ons land vanuit Frankrijk in de richting van Nederland. Ze wordt gevolgd door opklaringen en enkele buien, die bij ons in Limburg talrijker zullen zijn. Tegen de avond hebben de opklaringen de neiging om breder te worden. De maxima liggen rond 7 of 8 graden. De zuidwestenwind neemt toe: hij wordt vrij krachtig met rukwinden tussen 60 en 70 km/h.


Foto: © Unsplash

Vrijdag krijgen we een frisse start van de dag. Verderop tijdens de dag stijgen de maxima naar 10 graden. Het blijft zo goed als de hele dag droog, maar buien zijn niet helemaal uit te sluiten. Ook zaterdag krijgen we een grotendeels droge maar koele dag.


Paaszondag ziet het er ineens helemaal anders uit, toch wat de temperaturen betreft. Het wordt zacht! De maxima stijgen naar 18 graden. Het gaat wel vaker regenen. Tijdens de nacht naar Paasmaandag, voor de meesten een extra dagje vrije, gaat het harder waaien en krijgen we rukwinden tot 55km/u.

bottom of page