top of page

Politie betrapt 2 bestuurders onder invloed in Bilzen.

Afgelopen weekend heeft de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst tijdens een controle in de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus, twee bestuurders betrapt die onder invloed reden. De eerste bestuurder werd om 00u30 staande gehouden op de Tongersestraat te Bilzen en dat wegens een defect dimlicht. De bestuurder uit het centrum van Bilzen gaf dadelijk toe geen geldig rijbewijs meer te hebben.


Zijn rijbewijs had hij wegens verscheidene verkeersinbreuken voor 3 maanden moeten afgeven. Vooraleer hij zijn rijbewijs terug krijgt, zal hij eerst voor een aantal proeven moeten slagen. De bestuurder had reeds 420 euro betaald voor psychologische en medische proeven waarvoor hij slaagde. Hij moest enkel nog zijn theorie- en praktijkexamen gaan doen om zijn rijbewijs terug in het bezit te krijgen. Hij mocht dus nog steeds geen voertuig besturen. Voor deze verkeersinbreuk werd een proces-verbaal opgesteld. Voor het defecte dimlicht kreeg hij uiteindelijk een waarschuwing.

De vriendin van de jongen, teven eigenares van het voertuig, heeft een proces-verbaal gekregen en dat wegens het ter beschikking stellen van een voertuig aan iemand die geen rijbewijs heeft. De 29-jarige bestuurder legde een positieve alcoholtest af maar een afgenomen speekseltest wees op recent gebruik van marihuana, hetgeen door de overtreder werd toegegeven.


Verder die nacht werd er omstreeks 4u in Eik een bestuurder uit Hoeselt gecontroleerd in het kader van de zomer-BOB-campagne. De 30-jarige bestuurder bleek bijna 1.5 promille alcohol in het bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Omdat zijn rijbewijs zo beschadigd was, werd tevens een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page