top of page

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapt weer bestuurders met drugs in hun lichaam

Afgelopen weekend heeft de lokale politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst weer heel wat controles uitgevoerd. Zo ook tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen heeft een interventieploeg van de lokale politie twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs.

De eerste bestuurder werd om 1 uur onderschept in Bilzen. Hij stond aan de woning van zijn kameraad. De man had even voordien, op Rooi in Bilzen, de vlucht genomen nadat hij het dienstvoertuig van de politie had opgemerkt. De bestuurder had geen alcohol gedronken. De politie besloot toch een speekseltest af te nemen omdat de checklist toch positief was. Daaruit bleek dat de man recentelijk marihuana had gebruikt. Het rijbewijs van de 24-jarige werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.


Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef uitgevoerd en een verhoor afgenomen in het kader van het onverantwoord rijgedrag. De bestuurder zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.


Later die nacht werd omstreeks 5u een tweede bestuurder onderschept aan het cultureel centrum “De Kimpel” in Bilzen. Ook daar bleek dat de bestuurder geen alcohol gedronken, maar omdat de controle toch positief was werd de man een speekseltest opgelegd. Maar dat ging niet zoals de politie wilde omdat de 29-jarige bestuurder uit Bilzen elke medewerking weigerde. Daarop wilde de politie het rijbewijs van de man intrekken, maar dat kon hij niet voorleggen. De agenten lieten daarop het voertuig van de bestuurder takelen.


FOUTPARKEERDERS:


Tijdens de patrouille werden ook 5 processen-verbaal opgesteld wegens foutief parkeren, waarvan 2 in de Kerkstraat te Riemst en 3 in het centrum van Bilzen. In Hoeselt werden 4 voertuigen geverbaliseerd wegens keren op het kruispunt met de Industrielaan. Keren is op deze plaats verboden omdat het de verkeersstroom tussen Hoeselt en Bilzen stremt. De bestuurders krijgen elk een boete van 58 euro.

bottom of page