top of page

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst hield grote verkeersactie in de regio

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft tijdens de nacht van zaterdag 11 en zondag 12 augustus een grote verkeerscontrole uitgevoerd en dat in combinatie met een snelheidscontrole. Verschillende bestuurders liepen tegen de lamp.

Eerst werd er een snelheidscontrole uitgevoerd in Vroenhoeven. Daar werden tien voertuigen tegengehouden wegens overdreven snelheid. Dat gebeurde op de Burgemeester Marresbaan. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.


Verder die nacht werd een verkeerscontrole uitgevoerd in het centrum van Bilzen met een snelheidscontrole op de Taunusweg in Munsterbilzen. Bij de controles werden achttien bestuurders onderworpen aan een ademtest. Elf voertuigen werden onderschept nadat ze geflitst waren. Drie bestuurders hadden een overdreven snelheid van ondermeer 134, 120 en 138 km/uur waar slechts 70 was toegelaten. De bestuurder die 138 km/uur reed blies bovendien positief. Alle bestuurders zijn hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Ook legden verschillende bestuurders een positieve ademtest af, waardoor hun rijbewijzen werden ingetrokken voor zes of vijftien uur.


Tot slot werd in de Brugstraat in Bilzen een bestuurder aangetroffen op een parking voor mindervalide. Hij was niet in het bezit was van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De bestuurder kreeg 6 uur rijverbod en een boete voor het parkeren op een plaats voor mindervaliden.

bottom of page