top of page

Politie gaat extra controles doen aan schoolomgeving

3 september begint het nieuwe schooljaar en om de veiligheid aan de schoolomgeving te garanderen gaat de politie Limburg extra controles doen. Het is vooral om jonge weggebruikers te beschermen want zij missen vaak wat ervaring om zich op een veilige manier alleen in het verkeer te begeven. De politie Limburg Regio Hoofdstad neemt elk jaar verschillende maatregelen om het schoolverkeer in de verschillende gemeenten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Vanaf maandag 3 september vind je de wijkinspecteurs terug op drukke verkeerspunten in schoolomgevingen in hun wijk. Ook zullen er politieagenten voor en na schooltijd op belangrijke plaatsen staan waar veel schoolgaand verkeer passeert. Tijdens de eerste week van september zullen ze eerder sensibiliserend en informerend optreden, daarna zullen zij als het nodig is boetes gaan uitschrijven. Wanneer het vroeger donker wordt, vinden er ook extra controles plaats op het gebruik van fietsverlichting.

Bestuurders die zich in de schoolomgeving niet aan de maximum toegelaten snelheid van 30 km/uur houden, zijn ook gewaarschuwd. Zij mogen zich onmiddellijk aan een boete verwachten. De flitswagen zal tijdens het schooljaar regelmatig voor en na schooltijd in heel Limburg in een zone 30 opgesteld staan.

bottom of page