top of page

Politie van Bilzen vat tiener met verboden wapen en onder invloed van drugs

Afgelopen weekend, meer bepaald vrijdag 22 maart, is een 18 jarige bromfietser (18) betrapt op gedrogeerd rijden. De jongeman was ook in het bezit van een verboden wapen. De politie ging achter de tiener aan toen hij met zijn bromfiets de Belisiatunnel aan de Eikenlaan in Bilzen inreed. Dat is verboden voor brommers klasse A en daarom werd er overgegaan tot een controle. De agenten namen ook een speekseltest af. Die was positief op het gebruik van cannabis. Verder troffen de agenten een bus pepperspray en wiet aan. Dit werd allebei in beslag genomen. De jongen van 18 moest ook zijn bromfiets afgeven omdat hij niet over een rijbewijs beschikt.

Foto: © Koen Moreau

CONTROLES:

Dit weekend waren er ook heel wat controles in de regio. De politie voerde zondag snelheidscontroles. Er werden 2.255 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 171 te snel. Vooral op de Riemsterweg in Bilzen werden veel automobilisten geflitst. 35 van de bestuurders reed sneller dan de toegelaten 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur.


Ook donderdag 21 maart heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Bilzen, Hoeselt en Riemst. In totaal waren er 843 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 137 te snel reden. De meeste overtredingen werden vastgesteld in de Kleistraat tussen Hoeselt en Beverst. 66 van de 155 passanten reden sneller dan de toegelaten 50 km/u.

bottom of page