top of page

Politie waarschuwt voor oplichters regio Bilzen

De politie Limburg Regio Hoofdstad wil iedereen goede raad geven voor oplichters die in warenhuizen de code van je bankkaart achterhalen en later op de parking met een truc je bankkaart ontfutselen. De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg de afgelopen weken verschillende meldingen binnen van personen die opgelicht werden op de parking van een warenhuis. De manier waarop de oplichters te werk gaan, is erg gelijkend.

Hoe gaan ze eigenlijk te werk ? Aan de kassa in een warenhuis kijkt een persoon mee over de schouder van het slachtoffer om op die manier de code van zijn bankkaart te achterhalen en te zien waar de bankkaart in de portefeuille zit. Wanneer het slachtoffer later vanop de parking wil vertrekken met zijn wagen, wordt hij aangesproken door een man. Meestal vraagt deze persoon de weg met behulp van een landkaart. Wanneer het slachtoffer wil helpen en het portier van zijn wagen laat openstaan, steelt een tweede persoon de bankkaart uit de portefeuille. Later wordt er met de bankkaart een som geld afgehaald aan een bankautomaat in de buurt.


Hopelijk heb je dit nog niet meegemaakt, maar mocht je ondertussen toch slachtoffer van deze feiten zijn geworden, dan moet je zo snel mogelijk je bankkaart laten blokkeren via Card Stop op het nummer 070 344 344. Daarnaast moet je ook een aangifte bij de lokale politie doen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page