top of page

Politiecontrole in Bilzen: Maar liefst 7 op 10 gecontroleerden beboet

Afgelopen donderdag zijn bij een verkeersactie in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst drie bestuurders hun rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld. Ze moesten hun rijbewijs inleveren na een positieve drugstest. Verder werden de wagens van vier bestuurders tijdelijk in beslag genomen omdat ze geen geldige verzekering van hun voertuig konden voorleggen.


Bij de controles werden een telescopische wapenstok en een gebruikershoeveelheid wiet in beslag genomen. Ook liep nog een geseind persoon tegen de lamp.  De controles werden ondersteund door twee agenten van de politiezone Tongeren/Herstappe. 31 bestuurders moesten ook onmiddellijk hun boete betalen. Het ging voor ongeveer de helft voor het gebruik van een gsm tijdens het rijden en nog eens 10 voor fout parkeren.


De controles hadden echt hun vruchten afgeworpen want tien bestuurders kregen een proces-verbaal. Eentje omdat zijn auto al sinds 2016 niet meer was gekeurd. Tenslotte moeten twee bestuurders hun rijbewijs laten aanpassen omdat de foto erop niet meer strookt met de werkelijkheid. 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page