top of page

Prefablokalen technische school Munsterbilzen tegen de vlakte

Na jaren van lesgeven in de prefablokalen van de voormalige technische school Munsterbilzen (Provinciale Secundaire School Bilzen (PSSB), is men begonnen met de afbraakwerken van de voormalige leslokalen.

Nog tot het einde van deze week wordt de oude school gesloopt door een zware kraan. Volgens de directeur van de provinciale school is het niet meer van deze tijd om nog in die lokalen onderwijs aan te bieden. "We brengen de leerlingen nu onder in ons modern gebouw", laat hij weten. Er bestaan ook plannen om een nieuwe vleugel bij te bouwen op het terrein van de school, waar zo’n 250 jongeren les volgen. De aanvraag voor subsidies zijn inmiddels ingediend.

Leerkrachten en hun gepensioneerde collega’s kijken intussen met enige nostalgie naar de sloopwerken. Ze weten dat ze met hun tijd mee moeten, maar toch verdwijnt hier volgens hen wel een brok geschiedenis.


De stad Bilzen heeft al laten weten dat waar de prefabgebouwen op stonden zullen omgebouwd worden tot een groene zone van. Dat komt omdat de stad eigenaar is van het stuk grond. Volgens de laatste berichten kunnen er ook flats komen, maar concreet is dat allemaal niet. Sociale woningen komen er alvast niet, dat heeft Bruno Steegen laten weten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page