top of page

Prieel rotonde Munsterbilzen gerenoveerd

Het prieel op de rotonde aan de Sint-Jorisstraat werd eind vorig jaar teruggeplaatst na herstellingswerken. De constructie werd o.a. gezandstraald en van nieuwe poederlak voorzien door Tilkin Powder Coatings. Hierdoor is de levensduur de volgende twintig jaar gegarandeerd. De groene kleur werd vervangen door zwart, in samenspraak met de lokale middenstand.

In opdracht van de stad Bilzen heeft Tilkin Powder Coatings dit zeer mooie prieel van Munsterbilzen mogen restaureren. In samenspraak met de technische dienst en het stadsbestuur werd er gekozen voor deze Ral 9005 structuur kleur. Het prieel werd op slechts 10 dagen gerenoveerd, gaande van het zuiver stralen naar het doorvoeren van structurele herstellingen, tot het volledig verduurzamen van dit prachtige prieel. Sinds enkele maanden staat het prieel opnieuw te fonkelen op zijn rotonde.


Verkeersremmer Wagenstraat


In de Wagenstraat in Merem werd een verhoogde wegversmalling aangelegd met aan weerskanten een doorgang voor fietsers en voetgangers. Aanleiding zijn meldingen van overdreven snelheid, de beperkte zichtbaarheid en het ontbreken van voorzieningen voor zwakke weggebruikers. In de komende weken wordt bijkomende verlichting voorzien. De afwerking van de fietspaden gebeurt in maart.

bottom of page