top of page

Pukkelpop is gestart

Velen hebben er naar uitgekeken en sinds donderdag was het eindelijk zover: De aftrap van Pukkelpop is gegeven. Zo kunnen de tapkranen weer overuren maken en dat bij verschillende eetstanden om de lege magen te vullen. Pukkelpop 2019 is dus echt wel begonnen.


Festivalgangers kunnen sinds donderdag weer terecht in het Belgische Hasselt. Daar vindt in Kiewit tot en met zondag de 34e editie plaats van het festival Pukkelpop plaats. Het festival barstte donderdagavond open met Gestapo Knallmuzik, Glints en Black Box Revelation. Eigenlijk is vrijdag pas de officiële dag, maar festivalgangers met een vrijdag- of combiticket konden donderdag al feesten tijdens de officiële pre-party, de zogeheten Boilerparty.


Op de eerste festivaldag vrijdag staan namen als White Lies, Franz Ferdinand, James Blake en Post Malone op de affiche. Zaterdag worden bezoekers getrakteerd op optredens van onder meer Royal Blood, Eels, The Streets en Hot Chip. Pukkelpop wordt zondag afgesloten met optredens van ondermeer Billie Eilish, Kelis, Twenty One Pilots en Charli XCX.


Dit jaar is er ook een uitklapbare energietoren te vinden. Deze GEM-tower werd als duurzaam alternatief ontwikkeld door onderzoekers van de TU Eindhoven in Nederland en negen andere bedrijven. Op Pukkelpop vindt de eerste echte praktijktest plaats van de 21 meter hoge, uitklapbare toren met zonnecollectoren en een windturbine.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page