top of page

Rock & Roll-legende Little Richard overleden

Wie kent ze niet, de nummers Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille, Good Golly Miss Molly. Het zijn slechts enkele wereldhits van de overleden zanger Little Richard, de man die de wereld leerde kennismaken met rock & roll. Little Richard overleed op 87-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Foto: © nl.wikipedia.org

Deze muzikale talenten van Little Richard laat talloze sporen na bij generaties soul-, rock- en rhythm & blues-muzikanten. Ook The Beatles en de Stones lieten zich in het begin van hun carrière inspireren door de zanger.


Het was in 1955 dat de rock & roll-rage op gang kwam en Little Richard meteen gouden singles scoorden met nummers als Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille en Blueberry Hill. Na zijn successen trekt hij zich in 1957 terug en verklaart dat rock & roll, met zijn obscene teksten en seksuele lading, tegen Gods wil is. In 1962, als rock & roll al meer geaccepteerd is, maakt hij zijn rentree met een Britse tournee. Hij wordt hierbij gesteund door een paar van zijn Britse fans, zoals The Beatles en The Rolling Stones.

bottom of page