top of page

Rode Kruis-Vlaanderen opent tijdelijk noodopvangcentrum in Bilzen

Het Rode Kruis-Vlaanderen zal midden december een tijdelijk noodopvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Bilzen openen. De organisatie maakt hiervoor gebruik van het voormalig woonzorgcentrum De Ark van Noé. De opening komt er op vraag van de federale overheid, naar aanleiding van het tekort aan opvangplaatsen in ons land.


Het centrum zal plaats bieden aan 140 bewoners, een mix van alleenstaanden en gezinnen. Een 20-tal medewerkers - waarvoor vacatures opengesteld worden - zal het project in goede banen leiden. Een jobdag voor het invullen van deze vacatures wordt georganiseerd in de loop van de maand november – meer info daarover is binnenkort beschikbaar via http://www.rodekruis.be/jobdag.

Als het gebouw gebruiksklaar is gemaakt, zoals het aanpassen van sanitair enz..., zal vanaf 15 december de eerste bewoners arriveren. Vooraleer het centrum geopend wordt, zullen de buurtbewoners van het opvangcentrum in Bilzen op 21 november om 19.30 uur uitgenodigd worden in De Blondeswinning voor een infoavond, waar ze informatie zullen krijgen over het functioneren van het opvangcentrum.

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page