top of page

Rode Neuzen Dag officieel van start gegaan

Bijgewerkt op: 17 sep. 2019

Sinds maandag 16 september 2019 is de vierde editie van Rode Neuzen Dag officieel van gestart. Waar de vorige jaren de focus lag op het mentaal welzijn van jongeren, heeft men dit jaar aandacht voor jongeren om hen mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken. Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker gaf de aftrap in KOBOS, campus STK in Kapelle-op-den-Bos door het wereldrecord langste applaus te verbreken. Na 2 uur en 2 minuten kwam Jens al klappend aan in de Qmusic-studio en werd het record, dat op 2 uur en 32 seconden stond, officieel verbroken. De vierde Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 29 november.

© Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag zet dit jaar nog meer in op scholen. Ondertussen hebben zich al 1500 scholen aangemeld als Rode Neuzen School. Dat zijn scholen die zich engageren om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken. Nu is het aan die scholen om een project in te dienen en acties te registreren via rodeneuzendag.be. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.


Niet alleen de scholen wordt gevraagd om de actie te steunen. Ook hoopt men dat in de rest van Vlaanderen veel acties zullen georganiseerd worden of Rode Neuzen-goodies te verkopen. Iedereen kan acties registreren op rodeneuzendag.be. De opbrengst gaat naar het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page