top of page

Roekeloze bestuurders aan de kant gehaald in Bilzen en Hoeselt

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de regio van Bilzen en Hoeselt verkeerscontroles gehouden. Vijftien bestuurders werden aan de kant gehaald om een ademtest te leggen. Van die vijftien personen moets één van hen onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren. Hij werd betrapt met één promille alcohol in het bloed.

Foto: Koen Moreau

Tijdens de controles werd er ook halt gehouden aan de Gansbeekstraat bij het centrum van Bilzen. Daar controleerde de politie ook vier bestuurders. Zij reden allemaal wat te snel door de bebouwde kom. Twee van hen maakten verschillende overtredingen en moesten een boete van 174 euro betalen. Pittig detail: twee andere bestuurders hadden zelfs nog maar net hun rijbewijs behaald. Zij mogen het binnenkort gaan uitleggen bij de politierechter.


Nog in die nacht van dinsdag op woensdag werd een bestuurster op de Tongersesteenweg in Hoeselt beboet wegens onverantwoord rijgedrag. Zij haalde snelheden boven de 100 per uur, waar slechts 70 toegelaten is. De vrouw mag een boete van 116 euro verwachten. Op de Rode-Kruislaan in Grote-Spouwen werd een bestuurder betrapt met een verlopen keuringsbewijs. Die bestuurder kreeg een boete van 58 euro. De politie schreef nog een tweede PV uit omdat zijn nummerplaat op verkeerde plaatsen doorboord was. Tot slot werd woensdagmorgen op de Markt van Bilzen nog één foutparkeerder op de bon geslingerd.

bottom of page