top of page

Roxette-zangeres op 61-jarige leeftijd overleden

Minder goed nieuws uit de muziekwereld. Marie Fredriksson, zangeres van het Zweedse duo Roxette, is overleden. De heeft haar manager bekendgemaakt. De zanger stierf op 61-jarige leeftijd.

Foto: © EPA - Roxette

"Met grote droefheid moeten we bekendmaken dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden", luidt de verklaring. De manager laat weten dat de zangeres in de ochtend van maandag 9 december is overleden na een lang ziekbed.


De zangeres kreeg in 2002 te horen dat ze een hersentumor had. Ze werd behandeld en in 2005 verklaarde ze kankervrij te zijn. Na dat alles weer beter ging besloot Roxette om vanaf 2010 weer te gaan optreden. Helaas moest in 2016 de tour worden afgebroken door gezondheidsproblemen van Fredriksson.


Roxette scoorde eind jaren tachtig en begin jaren 90 grote hits

Per Gessle, haar medegezel bij de band Roxette, reageert via Twitter op het nieuws. "De tijd gaat zo snel voorbij. Het voelt niet lang geleden dat we dagen en nachten in mijn kleine appartement doorbrachten en onmogelijke dromen deelden. En wat een droom mochten we uiteindelijk delen! Ik voel me vereerd om jouw talent en vrijgevigheid te hebben mogen meemaken. Ik zend al mijn liefde naar jou en je familie. Het zal nooit meer hetzelfde zijn."


Roxette werd in 1989 wereldberoemd dankzij singles als The Look en Listen To Your Heart, afkomstig van het album Look Sharp!. Ook in de jaren negentig scoorde de Zweedse band heel wat hits waaronder It Must Have Been Love, Joyride, How Do You Do! en Wish I Could Fly. Tijdens het bestaan van de band zijn er tien studioalbums verschenen. De band verkocht wereldwijd zo'n zestig miljoen platen.


Fredriksson laat haar echtgenoot Mikael Bolyos en hun twee kinderen Josefin (26) en Oscar (23) achter.





bottom of page