top of page

Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023

Vandaag bereikte ons weer triestig nieuws uit de muziekwereld. De Ierse zangeres Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Haar familie liet dit in een mededeling aan de BBC weten. De zangeres is vooral bekend van haar iconische nummer Nothing Compares 2 U. Ze Werd 56 jaar oud.


O’Connor had in 1986 voor het eerst succes in haar muzikale carrière met haar singel ‘Troy’. In 1987 bracht ze haar debuutplaat ‘The Lion and the Cobra’ uit, maar het was met haar tweede album ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’ dat ze doorbrak bij het grote publiek. De wereld leerde Sinéad O’Connor, die in Dublin het levenslicht op 8 december 1966 zag, in 1990 echt kennen met haar interpretatie van het nummer Nothing Compares 2 U van Prince. De video bij het nummer wordt beschouwd als één van de beste uit de jaren ’90. Je ziet bijna het gehele nummer een close-up van O’Connors gezicht, terwijl ze het lied met veel passie zingt. Aan het einde rolt er een traan over allebei haar wangen. De clip won een prijs voor de beste videoclip tijdens de MTV Music Awards in 1990.


In 2017 veranderde O’Connor voor de eerste keer haar naam in Magda Davitt. Een jaar later bekeerde de zangeres zich tot de islam en veranderde ze opnieuw haar naam naar Shuhada’ Sadaqat. Maar ze bleef de naam Sinéad O’Connor gebruiken voor haar muzikale werk. Hoewel de Ierse zangeres in 2021 bekend maakte te stoppen met haar muzikale carrière, kwam ze hier later op terug. In datzelfde jaar bracht ze haar autobiografie “Rememberings” uit waarin ze vertelt over haar moeilijke jeugd en het pad dat ze nadien heeft afgelegd.


De zangeres laat drie kinderen achter. Haar zoon Shane overleed vorig jaar op 17-jarige leeftijd. De jongen kampte al een heel tijdje met depressies en donkere gedachten. Zijn dood heeft haar zwaar getekend. “Ik ben verloren zonder mijn kind”, klonk het. De zangeres heeft meerdere periodes met mentale problemen gekend. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak van de zangeres is. Zelfmoord wordt niet uitgesloten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page