top of page

Sir Sean Connery overleden: James Bond-ster en Oscar-winnende acteur sterft op 90-jarige leeftijd

James Bond-icoon Sir Sean Connery is overleden. Hij werd 90 jaar. Het trieste nieuws werd bevestigd door de familie van Sean. De acteur genoot van een lange en indrukwekkende carrière, maar staat vooral bekend als de originele James Bond en voor veel fans de beste ooit. Hij bracht de geheimagent van Ian Fleming naar het grote scherm in Dr No uit 1962.

Sean Connery groeide op in een arm gezin. In zijn jonge leven ging hij geld verdienen als poetser, melkboer en badmeester. Daarna kwam er de liefde voor bodybuilding en dat hielp bij de start van een succesvolle acteer​​carrière. Terwijl Bond hem naar internationale roem stuwde, genoot Sir Sean meer dan 40 jaar te kunnen werken in de filmwereld. Goed voor een Oscar, twee Bafta's en drie Golden Globes. De trotse Schot werd in 2000 tot ridder geslagen voor zijn verdiensten op het witte doek.


Sir Sean nam in 1998 een Academy Award in ontvangst voor de beste mannelijke bijrol voor zijn rol als stoere Ierse politieagent in The Untouchables. Tot zijn andere succesfilms behoren onder meer Indiana Jones and the Last Crusade, Dragonheart en Murder on the Orient Express. Toen Sir Sean in augustus 90 werd, bracht het team achter James Bond nog een speciaal eerbetoon. Het Twitter-account van James Bond schreef: "Gefeliciteerd met onze originele 007, Sean Connery, die vandaag 90 wordt. Veel liefde van Michael, Barbara, iedereen bij EON en al je fans."

bottom of page