top of page

Snelheidscontroles regio Bilzen, Hoeselt en Riemst. Ook controle op verkeersbelasting.

Donderdag heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Bilzen, Hoeselt en Riemst. Van de 843 voertuigen die gecontroleerd werden reden er 137 te snel ofwel 16 procent. De meeste overtredingen werden vastgesteld in de Kleistraat tussen Hoeselt en Beverst. 66 van de 155 passanten reden sneller dan de toegelaten 50 km/u.

Foto: © Koen Moreau

Eerder deze week heeft de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst een controleactie uitgevoerd op de N700. Ze deden dat samen met de Vlaamse Belastingdienst. Tijdens de controle, die duurde van 9u tot 15u, werden 2.596 voertuigen gescand om na te gaan of de verkeersbelasting wel in orde was. Er werd in totaal voor 10.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd.


In een lichte vrachtwagen werd een persoon aangetroffen die illegaal in het land verblijft en zwartwerk uitvoerde. De bestuurder van het voertuig had bovendien een rijverbod. Het voertuig bleek ook overbeladen te zijn. De bestuurder moest 400 euro betalen.


Tijdens de actie moesten ook 81 andere bestuurders een ademtest doen. Ze bliezen allemaal negatief. Daarnaast kregen nog heel wat chauffeurs een waarschuwing, een pv of een onmiddellijke inning voor overtredingen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page