top of page

Spoedoverleg naar aanleiding van brand in Grote-Spouwen (Bilzen)

De burgemeester van de stad Bilzen heeft een onderzoek geopend en dat naar aanleiding van de uitslaande brand in het voormalige woonzorgcentrum Ark van Noé. Dat gebeurde tijdens de nacht van zondag op maandag en het voormalige rusthuis van Grote-Spouwen. Het Bilzerse college van burgemeester en schepenen zijn daarom in spoedoverleg samengekomen.

Foto: © Tom Palmaers
Foto: © Tom Palmaers

Het stadsbestuur laat weten dat de gebeurtenissen van afgelopen weekend niet kunnen en veroordeelt ten stelligste de brandstichting in de gebouwen van de Ark van Noé. Ze zegt dat met deze opzettelijke daad een belangrijke grens is overschreden. Het onderzoek naar de dader(s) is lopende.

Ook in verband met de negatieve en vijandige commentaren die voornamelijk op sociale media circuleren is men niet tevreden. "Bilzen is immers een warme stad en haar inwoners zijn warme en verantwoordelijke mensen. Voor onverdraagzaamheid, opruiing of criminaliteit, van welke zijde dan ook, is in Bilzen geen plaats", aldus het college van burgemeester en schepenen van de stad Bilzen.

bottom of page