top of page

Sport Fm Continu in een volledig nieuw concept

38 jaar, zo lang is het al dat de lokale radio Sport Fm Continu uit Hoeselt bestaat. Dat zijn heel wat jaartjes die niet altijd even makkelijk zijn geweest. Om mee te kunnen met de anderen werd er door het bestuur besloten om het op een andere manier aan te pakken. Zeker als je weet dat men je tegenwoordig wereldwijd kan beluisteren en dat de concurrentie dan ook zeer groot geworden is, maar ook als je weet dat er altijd wel ergens een muziekkanaal is dat alleen jouw favoriete muziek draait. “We zetten in op aangename radiomuziek die niet echt storend mag zijn. Muziek die iedereen wel kent", laat de nieuwe voorzitter Wim Brepôels weten. "Onze studio alsook automatisering is vanaf februari volledig vernieuwd. Dat mag ook als je weet dat we nu 24u per dag het nieuws aanbieden. Ook werd er heel wat geïnvesteerd in een volledig nieuw jinglepakket dat volledig met zijn tijd mee is en super aangenaam klinkt. Verder hebben we ook ingezet op een nieuwe stijl en logo. We zijn dus volledig klaar voor de komende 8 jaar", aldus Wim.

Foto: © Sport Fm Continu

Enkele maanden geleden, na de uitbreiding naar 2 frequenties (Hoeselt 106.9 fm en Tongeren 107.7 fm) werd het roer omgegooid bij Sport Fm Continu. Er kwam een volledig vernieuwde, deels verjongende beheerraad en daar werd al meteen duidelijk dat we niet meer konden blijven stil zitten en dat we ons naar de toekomst moesten richten en dat zoveel mogelijk naar de lokale bevolking toe, ook al weten we dat we sinds een jaar ook wereldwijd te beluisteren zijn. Maar dat willen ze zo goed mogelijk proberen te combineren. Het werd dan ook een aaneenschakeling van vergaderingen en bijeenkomsten en zo werd er stilletjes aan een plan gebouwd dat nu zo goed als volledig uitgevoerd is.


"Het plan was om het nieuws en lokale nieuws zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Daarom is er een samenwerking aangegaan met een firma die ons elk uur het wereldwijde nieuws bezorgt", aldus programmaverantwoordelijke Robby van Beverdael. "Voor het lokale nieuws zijn we al een tijdje bezig op onze Facebookpagina en ook op onze website. We hadden gemerkt dat er erg veel interesse was in het lokale nieuws (dat is af te leiden aan het aantal keer gelezen berichten) en hebben dan ook besloten om ook daar meer op in te zetten en dat zal in de toekomst nog meer gaan worden via onze programma's", gaat Robby verder. "Ook aan de muziek werd gesleuteld en er werd geopteerd om alleen nog maar bekende muziek op de playlist te zetten. Deze is zeer uitgebreid met de muziek van de jaren 60' tot nu. Ook gaan we nog meer inzetten op Nederlandstalige, Vlaamse muziek", besluit hij.


Sport Fm Continu zet ook heel veel in op sociale media. "Dagelijks zijn we wel bezig op de sociale media zoals Facebook, Twitter en onze website die we ondertussen volledig aangepast hebben", laat media- en mede programmaverantwoordelijke Chris Debruyn weten. "We zien echt wel dat er gebruik van wordt gemaakt en zien zo ook de groeicijfers op onze website en Facebookpagina. Ook daar willen we blijven aan verder werken om nog dichter bij de mensen te staan. Het is niet altijd makkelijk maar je moet wel omdat de mensen continu online zijn en steeds alles willen weten."


Ondanks de veranderingen blijven de programma's toch behouden zoals De Gouden Uren elke werkdag tussen 9u en 11u met alleen maar de lekkerste classics van de jaren '60 tot de jaren '90. Ook dagelijks te horen zijn 'I Love The 80's & 90's en 'I Love The 90's & 00's. Daarin hoor je dan ook alleen maar hits uit die specifieke jaartallen. Verder ook onmisbaar in de namiddag zijn Luc Pirens (Greatest Hits) en Chris Debruyn (Hit Connection). Zij schenken echt wel aandacht aan alle muziekgenres van een Vlaamse schlager tot de beste rockplaat. De avonduren worden gestart met Dj Christophe en zijn "Slam Jam". Ook hij draait voor een heel breed luisterpubliek. De avonduren blijven we opvullen met themaprogramma's. Zo hebben we sinds vorig jaar een echt rockprogramma op de donderdagavond genoemd Sport Rocks. Bruno Willems en John Van Luijk presenteren het programma waardoor ze bekende figuren in het lokale rocklandschap van Limburg zijn geworden. Rockmuziek en vooral lokaal talent staat er in deze uitzending centraal.


"In het weekend wilden we niet veel veranderen omdat onze zondag zeer sterk is en we daar inzetten op een familiaal publiek en dan ook niet echt aandacht hebben voor de nieuwste hits, maar een heel breed aanbod van de jaren '60 tot '90", pikt programmaverantwoordelijke Robby van Beverdael in. "Op zondag na de Nederlandstalige Top 30 is er nog steeds ‘U vraagt wij draaien!’ met Wim Brepoels. Het programma is al sinds 1981 op antenne en waarom zouden we iets wat goed is uit onze programmering schrappen", vult Chris Debruyn aan. "Wim en telefonist Danny hebben al jaren een vast luisterpubliek. Er is er altijd wel iemand die jarig is of een huwelijksverjaardag viert. Kortom er is altijd wel een reden om een favoriet plaatje aan te vragen." Nog zo een vaste waarde is Ricky na het verzoekprogramma en sinds kort ook De Golden Gate met Ringo van Brabant tussen 15u en 18u.


“We pakken sinds januari 2019 ook uit met een nieuw sport- en evenementenprogramma op zondag. Met de bekende naam ‘Sport FM’ mag dat niet ontbreken. De ‘Zondagsshow’ met Steve Meert staat garant voor nog meer lokale informatie en alle sportnieuwtjes uit de ruime omgeving.


Het is nu zeker dat we er ook voor de komende acht jaar klaar voor zijn. We wensen jullie alvast veel luisterplezier toe.

  • Sport Fm Continu Facebook
  • Sport Fm Continu Twitter
  • Sport Fm Continu Instagram
sportfmcontinu
© All Rights Sport Fm Continu

© Sport Fm Continu 2016 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

bottom of page