top of page

Stadsbestuur Bilzen laat werken in bossen stilleggen

Het stadsbestuur van Bilzen heeft aan het Agentschap Natuur en Bos gevraagd om onmiddelijk de werken in de bossen van Schoonbeek te laten stil leggen. Het schepencollege is daar vrijdagochtend 13 april uitzonderlijk samen voor gekomen om zo het dossier te bespreken. Burgemeester Frieda Brepoels had der genoeg van en eist duidelijkheid over de gebruikte materialen voor de aanleg van de exploitatiewegen. De voorbije weken werden in de onderlaag immers grote hoeveelheden metaal en plastic aangetroffen.


Tegelijk stelt zich de vraag of ANB geen stedenbouwkundige vergunning nodig had voor werken op openbaar domein. Op elk van die vragen wil de Bilzerse burgemeester een duidelijk antwoord. Volgens haar mag minister Schauvliege zich vandaag een brief verwachten. Het is aan haar om uitleg te geven over de werken die ANB in Schoonbeek uitvoert. Zolang er geen duidelijkheid is, worden er geen werken meer uitgevoerd in de bossen.


ANB heeft intussen de opdracht gegeven aan een onafhankelijk bureau om een analyse uit te voeren op het betonpuin dat de aannemer gebruikte voor de onderlaag van de exploitatiewegen.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page