top of page

Sticker voor redden van huisdieren

Veertien Oost-Limburgse gemeenten hebben de koppen bij elkaar gestoken en zo samen een huisdierensticker gelanceerd. De bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven en aanduiden hoeveel huisdieren er aanwezig zijn. Zo kunnen hulpverleners bij een interventie zien of er ook huisdieren aanwezig zijn.


Met een handige sticker “Huisdieren aanwezig” aan de voordeur, waar de inwonende huisdieren op kunnen worden genoteerd, kan men veel leed voorkomen. Bij brand, een ongeval of andere noodsituaties helpt men vanzelfsprekend eerst de mensen. De brandweer is zelf niet op de hoogte van de aanwezigheid van dieren. De sticker kan op een snelle en efficiënte wijze de brandweer op de hoogte stellen, en dat is toch belangrijk voor mensen met een huisdier.


De sticker is vanaf 9 april af te halen in de gemeentehuizen van de veertien deelnemende steden en gemeenten. Het gaat om As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal.


Foto: © hln

bottom of page