top of page

Storm Bella zorgt voor overlast in Limburg

Winterstorm Bella heeft zondag in Limburg voor de nodige overlast gezorgd. Zware windstoten leidden op verschillende plaatsen in onze provincie tot de nodige schade. in het hele land geld nog steeds code geel en blijven parken gesloten.



Tijdens de zware storm in Limburg kwamen windstoten voor tussen de 75 en 90 kilometer per uur. De zwaarste windstoten werden gemeten tussen 11u en 16u. Het is pas na 20uur dat de zwaarste windstoten zullen verdwijnen.


Op meerdere plaatsen zijn er bomen omgewaaid en op het wegdek terecht gekomen. Ook electriciteitskabels raakten beschadigd door vallende takken of omgewaaide bomen. Storm Bella zorgde er ook voor dat op heel wat plaatsen in ons land het treinverkeer verstoord werd. Op meerdere plaatsen gingen bepaalde delen van het dak vliegen.


Door het stormweer is het nummer 1722 geactiveerd. Daar kan je niet-dringende stormschade melden. Het is de bedoeling dat dit nummer zoveel mogelijk gebruikt wordt om het nummer 112 (brandweer, ambulance) en 101 (politie) zoveel mogelijk vrij te houden voor dringende interventies.

bottom of page