top of page

Stormweer boven Limburg

Vandaag wordt Limburg ondergedompeld in een zware stormdepressie. In de loop van de voormiddag zal het harder gaan waaien met een wind die vanuit het zuidwesten komt. Er zullen snel rukwinden zijn die kunnen oplopen tot zo'n 70 km/u. Men moet echt wel voorzichtig zijn want uitschieters 100 km/u en zelfs een lokale 110 km/u is niet uitgesloten.


De zware windstoten, met pieken tot 110 km/u zijn te verwachten vanaf deze ochtend 10 uur tot vanavond 19 uur. De uitschieters rond de 80 en 100 km/u zijn vooral tussen 12 uur en 15 uur te verwachten. Gelukkig blijft het tijdens deze periode wel droog en krijgen we regelmatig de zon te zien. Een lokaal buitje is uiteraard niet uitgesloten, maar deze zullen snelle overwaaien door de sterke wind.


De maxima liggen eerst rond de 11 graden en namiddag zal het een stuk frisser aanvoelen met nog zo een 7 graden. In de loop van de avond zal de wind beetje bij beetje afzwakken, maar pas na middernacht blijven de windpieken beneden 60 km/u. Tot de ochtend kan er echter van tijd tot tijd nog wel eens 50 km/u inzitten.


Vannacht wordt het frisjes met minima rond +3°C. Boven Limburg kan er nog een buitje inzitten. Voor de rest van de week veel regen en wind met temperaturen tussen de 2 en 9 graden.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page