top of page

Talk Talk-zanger Mark Hollis overleden

De muziekwereld is opnieuw in rouw. Ditmaal moeten we afscheid nemen van Talk Talk-zanger Mark Hollis. Het nieuws werd maandagavond al via een familielid bekendgemaakt, maar pas vandaag is het nieuws door zijn voormalige manager bevestigd. "Helaas is het waar", aldus oud-manager Keith Aspden. "Mark is na een kort ziekbed overleden."

Foto: © Getty Images


Sinds het nieuws officieel bekend werd reageren collega's uit de muziekwereld verslagen op de dood van de 64-jarige Brit. De zanger scoorde wereldwijde hits als Such a Shame en It's My Life. Talk Talk-bassist Paul Webb noemt Hollis een genie. "Mark wist hoe je met geluid en ruimte diepte kon geven aan gevoel", schrijft Webb op Facebook. "Hij was een van de groten, zo niet de grootste."


Talk Talk had in de eerste helft van de jaren 80 veel succes met wereldhits als 'Such a Shame', 'Dum Dum Girl', 'Life's What You Make It' en 'It's My Life'. Ondanks de in jaren tachtig gemaakte unieke en succesvolle meesterwerken, leefde Hollis de laatste 20 jaar als een kluizenaar, ver weg van publiciteit of de muziekindustrie. Zelfs zijn voormalige bandleden hadden al jaren geen contact meer met hem, maar zoals Talk Talk bassist Paul Webb gisteravond op Twitter liet weten: ‘Mark Hollis kon diepte geven aan gevoelens met geluid en ruimte zoals niemand anders. Hij was een van de grootsten, misschien wel de grootste.’

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page