top of page

The Stranglers-toetsenist Dave Greenfield geveld door coronavirus

Het coronavirus heeft nu ook toegeslagen bij The Stranglers-toetsenist Dave Greenfield . De ziekte werd hem afgelopen zondag fataal. Hij overleed op 71-jarige leeftijd. De Britse band had hierover maandag gecommuniceerd.

Foto: © upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Dav... en.wikipedia.org

"We zijn diep en diep bedroefd om de voortijdige dood van keyboardlegende Dave Greenfield aan te kondigen", is te lezen op hun website. "Na een verblijf in het ziekenhuis wegens hartproblemen testte Dave afgelopen zondag positief voor het coronavirus. Afgelopen nacht verloor hij helaas zijn strijd. Dave was, sinds hij eind 1975 toetrad, altijd aanwezig in de band en zijn tovenarij werd wereldberoemd gedurende zijn 45-jarige carrière in The Stranglers. Dave was een lieve, vriendelijke en excentrieke persoon, die altijd tijd had om te kletsen", aldus de band.


The Stranglers werden opgericht in 1974. Ze scoorden grote hits als Golden Brown, Peaches, Something better change en Always the Sun. Wist je dat het nummer Golden Brown geschreven is door Dave Greenfield? Eigenlijk vonden de andere bandleden het nummer maar niks en wouden ze het dan ook niet uitbrengen. Het werd één van hun grootste hits.


De band heeft onlangs een afscheidstournee voor komende zomer uitgesteld vanwege de coronapandemie.

bottom of page