top of page

The Supremes-zangeres Mary Wilson overleden.

Vandaag dinsdag 9 februari kwam het droevige nieuws binnen dat The Supremes-zangeres Mary Wilson op 76-jarige leeftijd overleden. De woordvoerder van de artiest laat weten dat ze plotseling gestorven is.


Wilson overleed in haar huis in Las Vegas. Wat de doodsoorzaak is, werd nog niet gecommuniceerd. Wilson vormde in 1959 samen met Diana Ross, Florence Ballard en Betty McGlown de groep The Primettes. Toen ze twee jaar later een platencontract tekenden bij Motown, werd de naam van de groep in The Supremes veranderd.


Het was 1964 dat The Supremes met hun nummer Where Did Our Love Go hun eerst nummer-1 hit scoorde. Ook nummers als Baby Love, Stop! In The Name Of Love, You Can't Hurry Love en You Keep Me Hangin' On wisten op 1 te komen in de hitlijsten.


Wilson bleef id van de groep tot 1977. Ze bracht in 1979 en 1992 een soloalbum uit. In 1986 verscheen haar biografie Dreamgirl: My Life as a Supreme, wat een bestseller werd. In 1999 werd er gesproken over een reünietour met de originele leden, maar onderhandelingen hierover liepen spaak.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page