top of page

Tijdens Paasweekend Ster van Zuid-Limburg in Hoeselt

De 44ste ‘Trixxo Ster van Zuid-Limburg’, een meerdaagse, internationale wielerwedstrijd (UCI) voor junioren, wordt traditiegetrouw georganiseerd tijdens het Paasweekend: 7, 8, 9 en 10 april 2023. Dit jaar wordt de 2de rit op zaterdag gereden over het grondgebied van Hoeselt. Ook de start van de 3de rit op zondag vindt plaats in Hoeseltcentrum.


Er zullen 25 clubs de start nemen, waarvan 15 Belgische en 10 buitenlandse teams, met 6 wielrenners per ploeg. Een prachtige gelegenheid voor alle wielerliefhebbers om de toekomstige kampioenen van dichtbij te aanschouwen. De wielerwedstrijd is altijd een springplank geweest voor jonge talenten. Een toonmoment ook, want tussen de eerste eindwinnaar Eric Vanderaerden en de Deen Tobias Svarre, de voorlopig laatste laureaat van een volwaardige Ster, reden heel wat kampioenen de Ster zoals Stijn Devolder, Jasper Philipsen, Johan Capiot, Jasper Stuyven, ex-wereldkampioen Mads Pedersen en natuurlijk huidig wereldkampioen Remco Evenepoel.


De 3de rit (zondag) vertrekt in de Dorpsstraat en verlaat het grondgebied van Hoeselt via de L. Lambrechtstraat, Stationsstraat en Pasbrugstraat richting landerij Alden Biesen. Opgelet aan onze inwoners, je houdt die dagen best rekening met omleidingen:

  • × Het verkeer komende van Tongeren richting Bilzen zal omgeleid worden via de Nieuwe Baan, Terpoortenlaan en Molenstraat.

  • × Het verkeer komende van Bilzen richting Tongeren zal omgeleid worden via de E313.

  • × Het andere verkeer dat vertrekt tussen de E313 en de rode lichten in Hoeselt-centrum, zal omgeleid worden via de Weyerstraat die, tijdens de uren van de wedstrijd, in twee richtingen opengesteld zal worden.

  • × Om Hoeselt in te rijden kan je gebruik maken van de rotonde aan de Gansterenstraat.

Wil jij komen supporteren? Kom dan gezellig langs bij de tent op het kioskplein om met een hapje en een drankje de wielrenners aan te moedigen. De toegang is gratis. De wielerwedstrijd zal zaterdag 8 april in totaal zes keer door Hoeselt-centrum passeren: vanaf 15.15 uur door de Dorpsstraat en de aankomst is voorzien voor 17.15 uur.


De 3de rit (zondag) begint met een ploegenvoorstelling in de Dorpsstraat om 13.00 uur, waarna de wielrenners daar vertrekken om 14.30 uur. Iedereen van harte welkom tijdens dit sportieve paasweekend!


Meer info: www.stervanzuidlimburg.be of via Facebook: trixxostervanzuidlimburg

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page