top of page

TIP: Gezonde groenten om de feestdagen door te komen

Iedereen wil wel fit en gezond door het leven gaan. En net tijdens deze eindejaarsperiode is dat ontzettend moeilijk. Om je helemaal goed te voelen mag je natuurlijk je dagelijks verse groentjes niet vergeten! Al met tweehonderd gram per dag schiet je weerstand omhoog, blijft je gewicht op peil én kom je stralend voor de dag! Geen idee welke vitaminebommen je uit de groentela moet toveren? Wij gaan dat de komende dagen allemaal voor jullie uitzoeken.



CHAMPIGNON:


De champignon bevat bijna geen calorieën, vet en zout en is daarom dé perfecte groente voor als je wilt afvallen. Het barst tevens van de vitaminen en mineralen en wordt vaak gebruikt als vleesvervanger. Niet zo vreemd dus dat deze paddenstoel behoort tot een van de meest geconsumeerde groente van ons land.


BLOEMKOOL:


Wokken, koken, bakken: als er iets is waarmee je eindeloos kunt variëren, dan is het de bloemkool wel. Deze tijdloze groente is een must voor in je koelkast, want hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Deze koolsoort bevat namelijk niet alleen vezels en vitamine C, maar is ook rijk aan calcium.


PASTINAAK:


Pastinaak is een grote, gelige wortel en wordt vaak beschouwd als een vergeten groente. Qua voedingswaarde is dat volkomen onterecht. Zo is deze wortel ideaal als je een vitamineboost kunt gebruiken. Met de grote hoeveelheid vitamine K en B en de talloze mineralen, is pastinaak hét perfecte hulpmiddel om je weer op en top fit te voelen.


Kom de komende dagen zeker nog eens onze site bezoeken en dan vertellen we jullie nog veel meer over de lekkerste groenten.

bottom of page