top of page

Tips en Weetjes: Hoe snel van je kater af geraken

Heb jij dit weekend ook weer een feestje voor de boeg? Dan lig je waarschijnlijk de dag erna met een vervelende kater in je bed of op de zetel. Vaak is het dan een grote klus om jezelf de volgende dag bij elkaar te rapen om vervolgens weer verder te feesten. Maar, geen zorgen: deze tips gaan je helpen om binnen no time van je kater af te komen. 


1 - Suiker 

Alcohol verlaagt je bloedglucosespiegel, waardoor je je slap kunt voelen. Door je lichaam een boost te geven met (natuurlijke) suikers, vul je je glucose aan en dit zorgt ervoor dat je je een stuk beter voelt. Ga voor pannenkoeken, (bananen)milkshakes of een simpele limo. Natuurlijk kun je de suikers ook gewoon uit een vers sapje halen. Zo schijnt perensap je dranklevel in je bloed te verlagen. 


2 - Zout eten

Een weetje die je waarschijnlijk al kent, maar niet minder belangrijk is om te benoemen. Alcohol droogt je lichaam uit en dit zorgt voor die vervelende kater. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. Sluit dus best je avondje uit af bij je favoriete fastfoodketen en begin de ochtend bijvoorbeeld met een gebakken ei. 


3 - Gember Het is bewezen dat gember effect heeft. Het helpt je van je misselijkheid af en maakt je maag rustig. Maak een verse gember thee of mix het door je verse sap.


5 - Amandelen

Amandelen zitten boordevol vitamine E, dat op z’n beurt weer helpt om de cellen die beschadigd zijn na een stapavondje te herstellen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page