top of page

Tips en Weetjes: Strijkijzerplaat poetsen

Heel wat mensen kennen het probleem wel. Wil je dat witte t-shirt strijken, blijken er ineens donkere strepen te zitten. Dat kan voorkomen worden door je strijkijzer niet meteen op te bergen na het strijken maar ook regelmatig schoon te maken. Wij bij Sport Fm Continu gingen alvast op zoek naar enkele tips om je strijkijzer proper te houden en je zo toch meer zin krijgt om de hoop was te strijken. De juiste schoonmaakmiddelen heb je zelfs al in huis!


De eerste tip is heel eenvoudig. Haal de tandpasta maar al boven. Een beetje van de witte pasta doet wonderen wat betreft het schoonmaken van je strijkijzer. Smeer een beetje op de onderkant en poets voorzichtig met een sponsje. Let op, doe dit wel voorzichtig: de gaatjes in de zool mogen niet verstopt raken. Wrijf even en je zult zien dat je strijkijzer weer gaat glimmen, zo goed als nieuw!


Nog een goed trucje om je strijkijzer weer als nieuw te maken is met een kaars! Laat de strijkijzerplaat eerst even warm worden en ga dan met een witte kaars over de onderkant heen. Neem dan een dikke laag keukenrol en wrijf het kaarsvet weg. Het kaarsvet neemt de meeste vieze resten met zich mee. Enig minpuntje: Het kan zijn dat niet al het vuil in één keer verdwijnt, dus mogelijk moet je het meerdere malen herhalen. Veel strijkplezier.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page