top of page

TIPS: Hoe veilig vuurwerk afsteken

Feesten is leuk, zolang het veilig gebeurt. Want een ongeluk of een brand terwijl je feest, is wel het laatste wat je wil. Met oud naar nieuw in aantocht hebben we bij Sport Fm Continu alvast enkele boordevolle tips om gezellig en veilig te feesten, maar ook om je vuurwerk te laten knallen, voor jullie opgezocht.

Van oud naar nieuw vier je elk jaar om meer dan één reden. En elk soort feestje houdt een risico in op brand of een ander ongelukje. En dan denken we niet alleen aan vallende kaarsjes of de frietketel die te lang aan staat, maar ook aan het afsteken van vuurwerk. Maar mag dat zomaar in jullie gemeente. Wij gingen het alvast uitzoeken en zagen dat zowel voor Hoeselt, Bilzen als Riemst het afsteken van vuurwerk, knalbussen, voetzoekers en rookbussen enkel toegelaten tijdens nieuwjaarsnacht op zaterdag 31 december vanaf halftwaalf tot zondag één januari één uur. Dat mag ook in Tongeren, Hasselt en Diepenbeek. Doe je dit buiten deze uren dan riskeer je een GAS-boete.


Vuurwerk afsteken? Dat laat je best aan professionals over! Je mag ook niet zomaar vuurwerk afsteken waar en wanneer je dat wilt. We geven je graag enkele tips zodat je op een veilige manier vuurwerk afsteekt. Eerst ga je best na of je wel vuurwerk mag afsteken in jouw gemeente. Om te weten wat wel en niet mag, check je best even de website van je gemeente.


Via onderstaand filmpje kan je alvast leren hoe je veilig vuurwerk kan afsteken.


Wij hopen dat jullie iets hebben kunnen doen met deze tips en wensen jullie alvast fijne feesten en een gelukkig, gezond en muzikaal 2019 toe.


Bron: Brandweer Limburg / Loopt het toch mis? Bel het noodnumer 112!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page