top of page

TONGEREN: 55 inwoners nemen deel aan laatste themacafé

Het laatste van de vier themacafés kon op de grootste opkomst rekenen. 55 deelnemers verzamelden op donderdag 22 maart in CC De Velinx. Ze bespraken hoe Tongeren en Borgloon hun troeven op vlak van cultuur, toerisme en landschappen na de fusie kunnen uitspelen.

Foto: © fusietongerenborgloon.be

Het erfgoed, de prachtige natuur en het historische verleden maken van Borgloon en Tongeren een magneet voor toeristen en recreanten. Samen zijn de steden goed voor maar liefst 28% van alle overnachtingen in Haspengouw. Er komen bovendien nog een aantal trekpleisters bij, zoals het belevingscentrum van de graven van Loon, het fruitspoor, de opening van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het vernieuwde Gallo-Romeins museum. Het thema cultuur, toerisme en landschappen kon dan ook niet ontbreken tijdens de themacafés.


De tafelgesprekken gingen van start met een ronde waarin de deelnemers aangaven op welke trekpleisters uit hun stad zij fier zijn. Daarna dachten ze na over de kansen om de aantrekkingskracht van die trekpleisters nog te vergroten en stonden ze stil bij de uitdagingen....lees verder....


コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page