top of page

Tongeren neemt maatregelen tegen sluipverkeer

Sinds deze week is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begonnen met de aanleg van de omleidingsweg in Tongeren. Die verbindt de Bilzersteenweg met de Maastrichtersteenweg. Het noordelijk deel - van de Bilzersteenweg naar de Baverstraat in ’s Herenelderenzal tegen de lente van volgend jaar klaar zijn. Met deze ingreep wil de gemeente Tongeren het verkeer weren dat niet in het centrum of op de ring moet zijn.

Foto: © Karolien Coenen

De huidige werken hebben betrekking op het noordelijk deel van de omleiding die van de Bilzersteenweg naar de Baverstraat in ’s Herenelderen loopt. Het traject is 500 meter lang en kost 1,5 miljoen euro. In 2020 zal pas het oostelijk deel, van de Baverstraat tot de Maastrichtersteenweg aangepakt worden. Dat tracé ligt vast, onteigeningen moeten nog volgen. Met deze ingreep wil men voorkomen dat het sluipverkeer niet langer door Henis komt. Met heeft er wel rekening mee gehouden dat met de omleiding het ziekenhuis vanuit Hoeselt en het naburige Bilzen beter bereikbaar zal zijn. Ook het zwaar verkeer wordt van de ring weggehouden.


Op de Bilzersteenweg ter hoogte van de omleidingsweg zijn ook werken bezig voor de inrichting van een kruispunt met de Nieuwe Steenweg met verkeerslichten en afslagstroken. Daar komen twee verhoogde bushaltes en ook twee rijvakken met aan beide kanten een berm, gracht, fietspad en groene buffer. Ter hoogte van de Bodemweg komt een veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page