top of page

Tongeren opnieuw getroffen door wateroverlast

Ook vanochtend is het weer stevig beginnen onweren boven onze provincie. Het KMI blijft waarschuwen voor regen- en onweersbuien die lokaal hevig kunnen zijn. Voor heel Limburg geldt code oranje.


Net als vorige week is Tongeren weer getroffen door wateroverlast na het onweer. Verschillende straten staan er blank. De inwoners hebben de schrik nu goed te pakken en houden hun hart vast voor nog meer regen de komende uren. De hele voormiddag zijn bij de hulpdiensten oproepen aan het binnenkomen van wateroverlast in het Tongerse. De zwaarst getroffen gebieden lijken momenteel Diets-Heur, Rutten en Vreren te zijn. Door de zware regenval stroomde de modder van de velden weer door de straten. Voorbije zondag kreeg Diets-Heur ook al af te rekenen met zware modderstromen.


Gelukkig wordt het de komende dagen beter. Zaterdag krijgen we een dag met wolkenvelden en mooie opklaringen. In de namiddag is er kan op een buitje, maar in veel streken blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

Zondagvoormiddag is het overwegend droog met zon met in de namiddag kans op een buitje. De maxima liggen rond 24 graden in het centrum.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page